BBC One и Cinemax стоят зад адаптирането на историте за британския

...
BBC One и Cinemax стоят зад адаптирането на историте за британския
Коментари Харесай

„Случаите на Корморан Страйк” на Дж. К. Роулинг вече са минисериал

BBC One и Cinemax стоят зад адаптирането на историте за английския детектив на в минисериал от 7 епизода, който към този момент можем да гледаме по HBO GO.

Ако не сте чели историите, Страйк е ветеран, понастоящем частен детектив с дребен офис в Лондон. Странник с темперамент, накуцващ и по собствен метод неотразим, той проверява случаите си с прозорливост, за която оказва помощ и опитът му като боен. Там, където полицията е в задънена улица, темерутът Страйк се оказва незаместим.

Историите следват тези от двете книги на Роулинг (на български са издадени от „ Колибри ”), само че не се развиват по една на епизод:  (1-3), „ Копринената буба ” (4-5), (6-7). Тoм Бърк е в ролята на Корморан Страйк, а в ролята на асистента му Робин Елакот е Холидей Грейнджър.

Епизодите са снимани напълно към Лондон, което способства за автентичната атмосфера, и са в присъщия английски описателен жанр. Дж. К. Роулинг има присъединяване в адпатирането на книгите си, като тук е един от продуцентите.

Епизодите ще могат да се гледат и по телевизионния канал CINEMAX – по епизод на седмица в следващи съботи. Първият беше излъчен на 2 юни от 21:50 ч.



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР